Rotterdam-EHBO

EHBO Jeugd

Hallo jongens en meisjes, ouders en leerkrachten. Fijn dat jullie de moeite nemen om deze pagina van Rotterdam-EHBO te bezoeken, hier vind je info over de cursussen en herhalingslessen van de Jeugd Eerste Hulp.

EHBO Rotterdam jeugd kinderen

Ongelukjes zitten in een klein hoekje

De meeste ongevallen gebeuren gewoon thuis, op het schoolplein of tijdens het spelen. Een geschaafde knie omdat je uitgleed in de keuken of een verstuikte enkel omdat je broertje of zusje van de trap afviel, een bloedneus op het schoolplein.
En er kan natuurlijk altijd ook iets ergers gebeuren je vriendje of vriendinnetje verslikt zich of de buurman/buurvrouw krijgt een hartaanval. Als je dan niet snel helpt kan iemand gewoon doodgaan, niets is voor een slachtoffer erger dan dat niemand hem of haar kan helpen en natuurlijk voor jou als omstander niets erger dan machteloos te moeten toekijken en geen hulp kan verlenen.

Maar jij kunt erger voorkomen

Als je er zeker van wilt zijn dat er deskundige hulp aanwezig is in de buurt als er wat gebeurt, zou je eigenlijk zelf een cursus moeten gaan volgen. Als er dan iets gebeurt, weet jij hoe je moet handelen en ben je daardoor van onmisbare waarde om zodoende erger te voorkomen. Voor jongeren zijn er verschillende mogelijkheden die je opleiden tot Jeugd Eerste Hulpverlener(ster).
De Jeugd Eerste Hulp-opleidingen van het Oranje Kruis zijn toegesneden op de interesse en het bevattingsniveau van de doelgroepen en lenen zich er voor om op school te worden gegeven door een gediplomeerd EHBO-er. Meestal worden deze lessen onder schooltijd gegeven, in overleg met de groepsleerkracht maar kunnen desgewenst bij voldoende aanmeldingen ook op een andere locatie worden gegeven. Voor meer informatie neem contact op met onze coördinator

Diploma Jeugd Eerste Hulp

De cursus Jeugd Eerste Hulp is bijzonder geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8. De kinderen leren wat ze moeten doen bij wonden of botbreuken, als iemand flauwvalt of niet meer ademt; ook wordt aandacht besteed aan hoe ongevallen voorkomen kunnen worden. De cursus is heel praktisch van aard met levensechte doe-opdrachten, vooral het aanleren van verbanden zorgt altijd voor veel plezier in de groep. De cursus Jeugd Eerste Hulp duurt ongeveer 20 uur.
De cursus wordt afgesloten met een examen van het Oranje Kruis.  
Dit diploma is twee jaar geldig.

Meer informatie

We hopen dat u op deze pagina de informatie heeft gevonden die u zocht.
Mocht u echter toch aanvullende vragen hebben of meer informatie over cursus(sen) willen, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze coördinator:

Els van Tigchelhoven
Coördinator Jeugd
M 06 – 12 60 43 07
E jeugd@rotterdam-ehbo.nl

Scroll naar boven