Jeugd Eerste Hulp

Hallo jongens en meisjes, ouders en leerkrachten. Fijn dat jullie de moeite nemen om deze pagina van Rotterdam-EHBO te bezoeken, hier vindt je info over de cursussen en herhalingslessen van de Jeugd Eerste Hulp.

Ongelukjes          Klein hoekje

De meeste ongevallen gebeuren gewoon thuis, op het schoolplein of tijdens het spelen. Een geschaafde knie omdat je uitgleed in de keuken of een verstuikte enkel omdat je broertje of zusje van de trap afviel, een bloedneus op het schoolplein.
En er kan natuurlijk altijd ook iets ergers gebeuren je vriendje of vriendinnetje verslikt zich of de buurman/buurvrouw krijgt een hartaanval. Als je dan niet snel helpt kan iemand gewoon doodgaan, niets is voor een slachtoffer erger dan dat niemand hem of haar kan helpen en natuurlijk voor jou als omstander niets erger dan machteloos te moeten toekijken en geen hulp kan verlenen.

Maar jij kunt erger voorkomen

Als je er zeker van wilt zijn dat er deskundige hulp aanwezig is in de buurt als er wat gebeurt, zou je eigenlijk zelf een cursus moeten gaan volgen. Als er dan iets gebeurt weet jij hoe je moet handelen en ben je daardoor van onmisbare waarde om zodoende erger te voorkomen. Voor jongeren zijn er de volgende mogelijkheden die je opleiden tot Jeugd Eerste Hulpverlener(ster).
De Jeugd Eerste Hulp-opleidingen van het Oranje Kruis zijn toegesneden op de interesse en het bevattingsniveau van de doelgroepen en lenen zich er voor om op school te worden gegeven door een gediplomeerd EHBO-er. Meestal worden deze lessen onder schooltijd gegeven, in overleg met de groepsleerkracht maar kunnen desgewenst bij voldoende aanmeldingen ook op een andere locatie of in het verenigingsgebouw worden gegeven, voor meer informatie neem contact op met onze coördinator

Eerste Hulp Junior

De cursus Eerste Hulp Junior is bestemd voor kinderen die in groep 5 of 6 van de basis school zitten. Met behulp van een werk, doe- en leerboek worden de kinderen op hun eigen niveau en waar nodig - in hun eigen tempo vertrouwd gemaakt met de kennis en vaardigheden in het verlenen van de Eerste Hulp. De cursus Eerste Hulp Junior duurt ongeveer 12 uur.
Aan het einde van de cursus krijgen de kinderen het certificaat Eerste Hulp Junior.

Jeugd Eerste Hulp A

De cursus Jeugd Eerste Hulp A is bijzonder geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8 . De kinderen leren wat ze moeten doen bij wonden of botbreuken, als iemand flauwvalt of niet meer ademt, ook wordt aandacht besteed aan hoe ongevallen voorkomen kunnen worden. De cursus is heel praktisch van aard met levensechte doe-opdrachten, vooral het aanleren van verbanden zorgt altijd voor veel plezier in de groep. De cursus Jeugd Eerste Hulp A duurt ongeveer 20 uur.
Dit diploma is 2 jaar geldig.

Jeugd Eerste Hulp B

Vanaf 13 jaar kunnen de leerlingen de cursus Jeugd Eerste Hulp B volgen. Er komen meer onderwerpen aan de orde dan tijdens de cursus Jeugd Eerste Hulp A, zoals over ernstige bloedingen en ontwrichting. Het is echter niet nodig dat de leerlingen eerst de cursus Jeugd Eerste Hulp A hebben gevolgd. De cursus wordt door een bevoegd instructeur gegeven. De cursus Jeugd Eerste Hulp B duurt ongeveer 24 uur die over een periode van een of twee schooljaren kunnen worden gegeven. De cursus wordt afgesloten met een examen(door een bevoegd instructeur) en de leerlingen krijgen een echt diploma.
Dit diploma is 2 jaar geldig.

Diploma geldig houden

Het diploma Jeugd Eerste Hulp is 2 jaar geldig, het is mogelijk herhalingslessen te volgen of een volgende cursus te volgen.

We hopen dat u op deze pagina de informatie heeft gevonden die u zocht.
Mocht u echter toch aanvullende vragen hebben, of meer informatie over cursus(sen) willen, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze coördinator

Gerad Ardon
Coördinator Jeugd