Eerste Hulp aan Kinderen voor (gast)ouders

De opleiding Eerste Hulp aan Kinderen is bedoeld voor iedereen die in zijn omgeving of werksituatie te maken heeft met kinderen. Deze cursus is belangrijk om te volgen voor ouders, leerkrachten, leidsters/leiders in een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal, gastouders en ieder ander die met kinderen werkt of ze begeleid (denk aan bijvoorbeeld: scouting, voetbal, enz.).
De opleiding voldoet aan de opleidingseisen van het Oranje Kruis voor gastouders!

Voor gastouders, ouders en gastouderbureaus kunnen wij speciale opleidingen Eerste Hulp aan Kinderen verzorgen conform de richtlijnen van het Oranje Kruis .

Reanimatie (met AED) aan baby’s en kinderen is onderdeel van deze opleiding. Kinderen en baby's vormen in de reanimatierichtlijnen een aparte groep. Direct en juist handelen bij een levensbedreigende situatie is een absolute must! In de training leert men specifiek hoe baby's en kinderen te behandelen bij een ademhalingsstoornis ten gevolge van bijvoorbeeld een verslikking.

Het programma omvat onder andere:
  • verslikking
  • epilepsie
  • astma
  • allergie
  • koortsstuip
  • reanimatie
  • diverse kinderziekten
  • kleine verwondingen
Tijdens deze opleiding ligt de nadruk meer op praktische vaardigheden.

De opleiding wordt afgesloten met een examen conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Als u het examen met goed gevolg hebt afgelegd, ontvangt u een officieel certificaat van het Oranje Kruis.

Kosten: opleiding plus examen, exclusief cursusboek 2 x 2,5 uur € 75,00.

Voor aanmelding of meer informatie: E-mail ehak@rotterdam-ehbo.nl. Of via de telefoon Els van Tigchelhoven (06 - 12 604 307)

54-998-153475